Ett oplanerat veterinärbesök

Ja allt blir inte riktigt som det var tänkt. Jag är mycket lättväckt och inatt kl 01.25 vaknade jag av att Texas gick omkring hemma. Något han annars inte brukar göra. Jag sa åt honom att gå och lägga sig igen, vilket han också gjorde. Men en halvtimma efter det så vaknade jag av ``SPRUTT´´. Kliver upp och ser en jämntjock men lös väldigt illaluktande sörja på en av filtarna. Vi kunde somna om igen och på morgonen var det inget alls, mer än att han är otroligt tråkig i maten nu mera. Fick trillskas med honom men han åt iaf upp maten för en gång skull. 
 
Pigga och glada kom vi till dagis, Texas lämnades kvar medans Rocky och jag åkte vidare mot jobbet.
Så runt 9 hugget ringer mobilen och på displayen står det ``Dagis´´. Jag svarar och i andra änden hör jag en ur dagispersonalen börja prata. På tonfallet hör jag att något inte står rätt till och jag utbrister ``Vad har han gjort, vad har hänt?´´
 
Dagisfröken började berätta att han kräks och har diarré om vartannat och att det är blodblandad diarré. Han är hängig och väldigt påverkad. 
 
Vi la på och jag ringde direkt upp veterinären. Första hade inte tid att ta emot oss men jag fick ett nummer till en ny klinik här i stan som kunde hjälpa oss. Utan att först pratat och informerat min stackars chef om läget så bokar jag in en tid. Vi alla satt i bilen när jag babblade i telefonen så chefen förstod nog att något hade hänt. Han stannade bilen vi åkte med bakom min privata och sa ``Stick, åk hem´´ Så redan kl 10.00 var jag på dagis hos min älskade lilla vän.
 
När jag kommer in till Tex så kunde jag inte riktigt se någon skillnad på honom, tur var väl det. Jag hade nog inte klarat av att se det som dagispersonalen fått se under de timmar han var där i morse. Det var inte förän jag satt mig ner på golvet och väntade på att tiden skulle gå så vi kunde åka till vet som jag kunde se på honom att något var fel. 
 
Texas hade under morgonen varit väldigt orolig, han hade spytt och haft diarré, gått konstigt som om han haft ont i magen, tom så att han inte ens lyft huvudet när dagispersonalen kommit in för att titta till honom. Lilla stackars hjärtat. 
När samtalet kom, då var det som värst! När jag kom vid 10.00 då började det lugna sig lite och han piggnade på sig. Men jag han se hans tomma frånvarande blick och darrandet. 
Texas tyckte det var väldigt skönt att matte kom. Han började slappna av och han kröp upp i mattes knä och la sig sådär mysigt på rygg som han älskar. Helt slut var han stackarn! 
När vi åkte från dagis mot veterinären kunde man inte se någon större skillnad på honom. Han ville bara leka med sin kompis som gick förbi.
När vi väl hittat till nya veterinären så fick vi gå in på en gång fast vi var några minuter tidiga. Ja, han är trött men han vill inte riktigt visa det. 
Nu hade han varit fri från kräkningar och sprutdiarré i några timmar. Han var trött och lite knäsvag av all energiförlust. Tempen togs, hon klämde på magen och lyssnade på hjärtat. Hon hittade inga fel. Så vi drog slutsatsen att det var något han fått i sig som absolut ville komma ut. Detta hade jag i tankarna redan från början då Rocky hade sprutdiarré två dagar tidigare.
 
Då går mina tankar direkt på vad dom ätit. Det jag kan komma på är färsen! För några dagar sen kollade jag i frysen och såg att det fanns ett paket med färs som jag inte hade velat äta, lite frysskadat och något missfärgat. Men hundar har bättre magar än vi människor och jag är otroligt kinkig när det gäller mat och mat som ändrat färg osv. Så jag tog upp den till hundarna och delade upp den portionsvis och tänkte att ``nu jädrar ska Tex gå upp i vikt!´´ Skulle det vara matförgiftning så är det högst troligt att det är från färsen. För det är det dom äter och eftersom båda har reagerat nästan samtidigt och just den färsen är ny, så ja. Det borde vara det som är felet. 
 
Texas mår ok nu. Han har spytt en gång nu kl 14.00. Men kan inte avgöra vad det var. Om det var för att han är tom i magen eller för att han inte fick behålla vattnet han drack flera timmar tidigare. Det var bara väldigt illaluktande vatten och så lite galla på det. Han är mycket trött och det kan jag mycket väl förstå med tanke på att han kräkts hela 11 gånger på så kort tid, och diarré på det.
Vi är nu hemma från jobb och dagis för att han ska få kurrera sig och så får vi se hur dagen utspelar sig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback