Bra och dåliga nyheter efter simmet

Kvällens träning är gjord och äntligen kom jag mig för att boka in oss på simmet! 
För ett år sen tog jag simkörkort som gör att jag får använda hundrehabs simbasäng. Det var ett år sen och vi har inte varit där sen dess. Men nu så, och nu lär det bli ändring på den fronten.
 
Rocky han hade en god attityd och simmade på finfint precis så vi gjorde när vi avslutade kursen i fjol. Han kämpade på fint men vi tog det lugnt iom hans höfter och att vi inte varit igång sen i sommras med simmet när vi simmade mycket i Västervik. 
Där emot fick jag det bekräftat att mina misstankar om hans höfter stämde. Han har ont! Han simmade endast med frambenen och knappt något med bakbenen. (Film finns uppe på Instagram där jag heter @Xifons)
Men jag tror det är en rejäl gnutta lathet i det hela med. 
 
Rocky har alltid haft ont i sina höfter, jag har alltid kämpat med dessa och försökt muskla dom och vara noggrann med uppvärmning samt nedvarvning, massa massage och stretching samt allt som kan förebygga detta. 
Nu kom hösten, det blev kallt, han spänner sig, får ont, börjar tänka att han ska avlasta, avlastar, avlastar trots att det kanske inte gör så ont, blir stel, får mer ont och sutligen är hela han som en pinne. 
Där var vi för en tid sen, han hade riktigt ont!
 
Efter simmet gick jag för att boka in oss på nytt, pratade då om det jag sett och rehabtjejen sätter sig då ner och börjar klämma igenom honom, grundligt! Hon ställer frågor och ja, jag kan ju säga att det mesta hon frågade har jag redan tänkt på eller gjort. 
Hon gav mig tipsen som kavaletti, högt gräs, skritt i uppförsbacke, piatesboll och alla de där som vi redan gör, även glucosaminen pratade hon om. Den ska jag nu gå och köpa mer av eftersom den är slut. 
Sen kom hon på och började prata viktmanchetter, det är det enda jag inte testat, det och vattentrasken. Så nu ska matte sätta sig och sy viktmanchetter till herrn. Sen sa hon att jag nästa gång vi simmar så ska jag låta honom simma utan flytväst. Iom att han är ganska lat så kan det finnas en risk att han känner att han flyter och därför inte använder bakbenen. Så nästa gång ska han simma utan eller med en mindre flytväst på sig.
 
Nästa gång blir redan på söndag. Frågade vad hon tykte hur ofta och nära inpå jag bör simma, hon tyckte jag skule komma regelbundet och redan på söndag. Så på söndag åker vi tillbaka till hundrehab och simmet.
 
För Texas var det första gången han var där. Min plan för honom var att bara gå runt och strosa med flytvästen när det var hans tur samt kanske blöta tassarna om han ville. Han är inte direkt förtjust i vatten den där lile. Haha, riktig badkruka!
 
 
 

Kommentarer
sandra

Va tråkigt med bakbenen :(
Vart ligger hundsimmet och hur tar man simkörkortet? :)

Svar: Hej på dig. Kan det vara Sandra Åbergs gamla stallkompis som skriver till mig? Rocky och jag tog simkörkort på Norsholms djursjukhus. Det är även där vi simmar nu, fast utan instruktör. Jag gjorde som så att jag ringde till kliniken och sa att jag ville ta simkörkort. Vi bokade in oss på lektioner för instruktör och efter ett viss antal lektioner fick man göra ``provet´´. Alltså simma på egen hand och göra allt man lärt sig. Efter man tagit kortet kan man då köpa till pass och simma ensam, och det är det jag gör nu. :)
Sandra

2014-10-02 @ 22:35:16 | http://livetsomlukas.WordPress.com
sandra

Jupp det är jag :)
Spännande med simning. Skulle vilja testa simma med lukas längre fram ;)

Svar: Sandra och jag satt och pratade hundträning på jobbet och då tipsade hon mig om dig. Därför la hon till dig i gruppen ;) Det tycker jag absolut att du ska göra, jättebra träning som dessutom är roligt
Sandra

2014-10-04 @ 14:55:02 | http://livetsomlukas.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback