Både bra och dåligt på träningen

I förmiddags gick jag ut varsitt spår till grabbarna. Idag var det bättre förutsättningar för att lyckas, men däremot hade jag inte så mycket tid. Liggtiden blev inte så lång, omkring 30-40 minuter. 
Texas fick ett lite längre spår med lite svårare terräng, fortfarande lätt nog att han skulle klara det. Rocky som jag vet kan, hans la jag i hästhagen där det är lite kortare gräs och hästskit lite här och var. Sen fick han gå på hårt för första gången då jag la det över sten på ett ställe. 
 
Först ut blev Tex. Det här är hans andra gång i personspåret. Dom bra förutsättningarna krympte direkt när vi kom till starten. Kissekatten blev nyfiken och skulle såklart följa med oss. Men jag försökte hålla mig kall, ignorera henne och låta Tex göra jobbet. Man såg tydligt hur mycket han ville leka med henne, men trots det så höll han sig i skinnet och spårade förbi henne. Duktigt Tex! Nästa gång får matte komma ihåg att stänga in katten när vi tränar. Haha
 
Rocky och jag kom till starten. Han tog den fint med näsan i backen. Det är som sagt lite öppet där och kortare gräs så man såg att det flugit iväg lite. Men han fixade det fint. Och över stenen kom han. Men sen såg jag på Rocky att något inte stämde, han blev förvirrad och det syntes tydligt. Jag kunde bara inte förstå varför. Han gick på fint i spåret och mitt i en vinkel så fortsätter han rätt fram precis som om spåret fortsatt i den riktningen för att sen kolla upp och undra vad som hände. Han hittade inte tillbaka så jag tog med honom tillbaka och släppte på. Han snappade upp spåret och just när han hittat åt rätt håll så hör jag grannen ropa på mig. Jag ignorerar för att inte störa Rocky. Jag är alltid tyst när jag spårar med mina hundar. Men när hon ropar mitt namn en andra gång ber jag henne vänta. Hon fortsätter och förklarar att hon inte vill att jag går där nyligen eftersom hon själv lagt spår där. Där fick jag förklaringen! grannen hade lagt ut spår över mitt spår! Därför var Rocky fundersam och inte riktigt visste hur han skulle göra. Men jag tycker han skötte sig bra trots den svåra avanceringen vi fick. Vi avbröt dock spåret där och då. Kände att det var bäst!
 
Spåren filmades av min man, men iom missen i Rockys spår visas bara Texas. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback