Söndagsaktiviteter med framgång!

Idag är min hund mycket dyr!
Igårkväll skrev jag om att jag packade väskan inför dagens aktivitet ute i skogen och hur kul jag tyckte att det skulle bli. Och mycket riktigt, det var lika kul och givande idag som alla de andra gångerna vi varit ute. 
Jag berättade om mina tankar kring tisdagens misslyckade spår jag gjorde och hur jag gjorde för att få det att fungera och dom tyckte att jag skulle fortsätta med att lägga ut godis även i början och droppa någon på vägen så som jag gjort. Redan från start får jag höra att han hade ett helt annat driv idag. och inte en enda gång avbröt han för att ta in vilt. Han var superduktig och spårade på superfint! Jag behövde inte göra mycket för han klarade ut det helt själv och betydligt bättre än förra söndagen. 
 
Även idag fick hundarna sitta uppbundna i varsitt träd. Mycket bra passivitetsträning för lilla Rocky även om det allt var jobbigt ibland. Men det ksa helt klart jobbas på mer.
 
Idag hade vi även personsök i skogen. Alltså både personspår och personsök. Det var inte svårt att se vilket Rocky tyckte var roligast! Trots att vi åter igen tränade något nytt så visade han helt klart att han tyckte bättre om personsök mer. Vi har ju mest lekt kurra gömma i skogen och stått kvar så han sett vart vi sprungit för att bli peppad. Idag peppade vi honom och gick därifrån för att sen komma tillbaka och han fick lösa problemet själv utan att veta vilket håll någon sprungit. För det har vi heller inte tränat på, han har bara letat efter mig, men idag fick han leta efter någon annan. Älskade hund. Så duktig han var! Här under kommer vi tillbaka efter att gått iväg när figgen gömt sig. Ni ser hur peppad han är, drar mig framåt verkligen.
Här över är en suddig bild på ivägsläppet. Vilket fokus! 
Utöver det har Rocky lekt med den andra dvärgpinschern Spike och jäklar vad det går. Inte många skarpa bilder där inte. Men någon relativt bra lyckades jag få till. 
Jag riktigt glad och nöjd nu, dagens träning hoppade bra många steg framåt och Rocky är så fruktansvärt duktig. Nu längtar jag redan till nästa söndag, men innan det har vi en torsdag att längta till med annan träning. 
Är så fruktansvärt glad över att jag hittat denna grupp och att jag får följa med och träna med dom. Hilma bra och trevligt folk verkligen!
Kika in på Jennifers blogg, hon som har den andra dvärgpinschern. Måste säga att Jennifer och Spike är grymt bra dom också! Så duktiga och fina tillsammans!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback