Kopplad el inte kopplad

Det är mycket prat om ämnet att ha sin hund kopplad eller inte. Jag har Rocky lös jämt och kan ha honom lös överallt, därför har jag det också. Vi har jobbat hårt för det och de gånger han inte klarar av att lyssna på mig, ja då får han inte vara lös. Sådanna är reglerna! För mig är det frihet och även för Rocky att kunna få göra precis vad han vill. Men för det släpper jag inte på alla regler. Jag har regler för annars hade det inte fungerat. Självklart har jag honom kopplad också för att visa respekt mot folk som kanske inte gillar lösa hundar som springer fram, inte för att Rocky gör så. Men det finns folk som inte har pli på sin hund eller för den delen bryr sig om det.
Hade jag haft en hund som inte lyssnat på mig och springer iväg, då hade jag absolut inte haft den lös utan jobbat på med den biten för att lösa problemet. 
Men det är inte alla som tänker så, jag vet en gång när jag var ute och gick med Rocky inne i centrum. Det kommer fram en äldre dam med sin hund, hunden drar något kopiöst mot oss så hon släpper kopplet och låter hunden rusa fram mot oss. Jag vill inte att hunden ska komma fram då jag vet att hunden har bitit andra hundar tidigare. Och det säger jag även till damen som då påstår att hunden är så snäll så snäll. 
 
Idag är det min katt som är utsatt. Några besökare till min ena granne har varit här. Hunden har smitit igenom deras grind, som den alltid gör och det vet dom om. Hunden vet att jag har katt och smiter upp till mig med jämna mellanrum. Idag har hunden sprungit flera varv runt mitt hus och även tagit sig in under mitt hus. Snön avslöjar rätt mycket! I snön ser man även kattspår och hundspår som liknar jakt. 
För tillfället vet jag inte vart min katt är, hon kommer alltid när man ropar, men inte nu!
 
Visst att Rocky smitit för mig några gånger, för det händer. Men för varje gång han gör det blir reglerna tightare och jag har mer uppsikt över vart han är. Rocky har mycket jakt i sig och det är inte rätt mot vilda djuren att han kommer där och jagar efter dessa. Då är det mitt ansvar att se till att han inte gör det heller. 
Det är hundägarens ansvar att se till att deras hund inte gör skada för andra. Man måste visa respekt!
 
Just nu är jag så orolig över att min katt inte kommer in ikväll. För så är det varje gång denna hund kommer. Min katt vågar inte komma hem. Det här har inte hänt bara en eller två gånger. Det har hänt så många gånger!
 

Kommentarer
lina

O hoppas hon kommer hem snart. Blir ju så kallt ute om kvällen.

Luzza e ofta lös hon med men jag vet att hon kommer t 110%

Svar: Hon kom hem inatt sen :) Något skygg men nu är hon ute och springer igen
Sandra

2014-01-19 @ 13:25:12 | http://luzza.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback