2:a Adventsträning

Det har blivit vår grej det här med personspår på söndagar! Idag fick jag till två bra spår, varsitt till grabbarna. Men jag tror att det får bli en paus från personspår från och med nu. Visst dom utvecklas, båda två, men jag kan skymta viss koncentrationssvårighet hos båda hundarna. Jag kan misstänka att det har med kylan att göra och att vinden ligger på i vissa fall. Dom tappar spår och är okoncentrerade. Så nu tar vi paus för denna gång och förhoppningsvis återfår båda sin glädje till spåret vid senare tillfälle. För det är inte så att vi kommer att sluta, nejnej. Vi kommer att spåra vidare när väder och vind passar killarna. Under tiden ska matte plugga på lite och hitta ett bra sätt att utöva detta på. Som det är nu så missar även jag en hel del, och så ska det inte vara. Så nu blir det att plugga på för matte. 
 
Texas har oändligt med energi nu, nästan så att det inte går att få honom trött. Han har väl en sån period nu samtidigt som matte har haft lite annat för sig såhär inför jul och allt. Nyttigt tycker jag, men Tex, han vill träna! 
Idag har han fått träna ordentligt! Både huvud och kropp. Ja, han är näst intill stressande att se på som han håller på nu. Han har liksom ingen koll på vart benen är för att det går så fort när han springer runt.
Utöver personspåret har han fått springa lös i skogen, han och jag tog en egen promenad efter det och lät Rocky sova i bilen. Sen slängde jag ut godis till honom i en brant slänt. Självklart fick han göra det i sin egna takt och inte så lång stund. Han är ju fortfarande valp som inte ska ansträngas så mycket. Men han skötte det fint och han verkade tycka att det var roligt. Och så har det blivit ytterligare en rask promenad bara han och jag, då träffade vi på ena grannen och stod passiva en stund. Bra träning där tycker matte! Men trots det for han runt i cirklar med benen åt alla håll när jag släppte honom lös den sista biten innan vi kom hem. Runt runt runt där ute på åkern. Suck, jaja. Men nu ligger han faktiskt och sover här hemma.
Rocky har fått agera provdocka de senaste dagarna. Det är lite därför det blivit mindre träning. Rockys fleeseoverall är flitigt använd. För att inte säga att den används hela tiden nu. Han har den på sig så fort han är ute. Så den har börjat bli mycket sliten. Jag har tänkt länge att jag ska göra fler till honom, men tiden har inte riktigt funnits. Men det gäller att börja, och när man börjat kan man inte sluta. I alla fall inte jag, den pysselgalning jag är. Det har nu hunnit bli 3 nya fleeseoveraller till herrn. Dessa ska såklart bli julklappar. Här är ena! En fleeseoverall med dubbla lager fleese. De andra två är enkla. Är faktiskt riktigt nöjd med den. Fingrarna kliar lite, jag vill pyssla mer!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback