Mycket hund i litet format

När jag kom till dagis idag för att hämta hundarna så mötes jag av dagisfröken. Hennes första mening blev ``vad mycket hund det är i den lilla kroppen´´ Haha, ja han både syns och hörs den lile skiten. Rocky han märks knappt av längre, utan det är den där lille pajsaren som härjar omkring. 
 
Jag fick veta att han nu även börjat lyfta på benet även på dagis. Inte bara en två eller tre gånger. ``HEELA tiden´´ som dagisfröken sa. Även inne i boxen, ute i boxen och utomhund. Lillskritt då! Vart tog min mjuka kramgoa valp vägen? Min Ior som jag först ville döpa honom till. Han har ersatts av en hård terrorist. Idag har han levt upp till sitt rätta namn ``Buffalo´´
 
Så mycket hund det är i den lilla lilla kroppen. Jag hade nog kunnat skaffa mig en schäfer iaf. Han är så mycket. Brukar säga att Texas lever upp till två hundar medans Rocky knappt är en hund. Men samtidigt är han lätt, jag är ju van vid Rockys bekymmer och vissa saker har jag insett är mycket enklare med Tex än med Rocky. Dom är såå otroligt olika dom där två! Deras starka och svaga sidor. 
 
Husse hittade en plastpåse han smällde. Rocky reagerar med att lägga svansen mellan benen, bli låg och fly medans Tex glatt viftar bara ännu mer på svansen går mot och är nyfiken. Tex är så järkla stark psykiskt mot vad Rocky är. På gott och ont. Inte alltid bra med en skarp hund. Han har en del vakt i sig, både mot människor och mot andra hundar. Men vi kommer framåt med den biten med.
 
Idag möttes vi åter igen, en gammal vän som jag hittat tillbaka till. Vi planerade en föremålsträning och möttes först ute i skogen för en promenad. Vi blev nästan uppätna av myggen! 
Rocky fick oss att skratta så mycket! Sen Tex kom in i bilden har vi inte tränat på föremål alls. Han har haft vila från den biten. Men idag fick apportboken följa med och bli hans träning. Haha ja, jag är ju inte van vid att behöva gömma saker för honom. Han letade rätt på den och kom fram til mig med den i munnen och ville visa hur duktig han var. Som vi skrattade, han bara tog den hela tiden och viftade glatt på svansen. Haha sötnöt.
Lilla Tex han fick leka med leksak han med. Försöker introducera ``eget tänkande´´ på honom men det gick sakta framåt. Ist fick han lite ståträning med störning och någon annan som plockade på honom samtidigt. Han skötte sig finfint!
 
Ikväll har matte två trötta vovvar hemma. Inte ett ljud har dom sagt där dom ligger och sover. Trötta hundar gillar matte! Duktiga vovvar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback