Noga med passformen

Många kanske tycker att jag köper och köper saker till Rocky bara för att. Men så är det inte, inte så som jag ser det. Visst jag lägger ner väldigt mycket pengar på saker till Rocky, men han är min hobby, mitt liv och den jag tillbringar mest tid åt i mitt liv.  Rocky har mängder av täcken, selar, halsband och övrig utrustning. Delas för att matte tycker det är kul att variera och visa upp sin hund i fin utrustning. Men mestadels för att när jag hittar något som har bättre passform på Rocky så vill jag ju att han ska ha det ist för något som förhindrar rörelser eller orsakar skav osv.  

Selar tex, jag har jättesvårt för vanliga U-selar. Nu använder jag U-sele när vi blodspårar men det är enda gången. Jag föredrar helt klart Y-selen. Den förhindrar inte bogrörelsen som U-selen gör. Y-selen använder jag när Rocky ska tränas vid cykel, backträning osvosv. Alltså dom fysiskt mer krävande träningarna. Då kan han röra sig helt obehindrat.  

När det gäller alla täcken han har. Jag är en riktig Hurttafantast, jag älskar verkligen hurttas sortiment, dels för att det är snyggt men endå mycket bra kvalité på. Men sen fick jag upp ögonen för Back on Track, självklart ska min hund ha ett täcke av det märket. För er som inte känner till BoT så är det ett täcke som sträcker sig längre in i muskeln, det blir varmare och fungerar mycket bra på hundar med ledproblem. Detta täcke har gjort underverk på Rocky. Rocky sover på en BoT-filt och har två täcken, åter igen. Den första jag köpte satt inte riktigt som den skulle och Rocky var tvungen att hålla ner svansen för att kunna ha det på sig. Nu har han ett fleesetäcke som är mjukt och sitter perfekt på honom.  

Jag köper aldrig något som är sämre än det han redan har. Han är värd det bästa av det bästa. Jag lägger gärna pengar på min hund om han mår bra av det.

Kommentarer
Jenny

Jag har ett back on Track täcke till Zorro omsytt. Men han gilla inte det pga kunde ej ha svansen uppe. Fick då tipset av en klubbkamrat att klippa av en bit där det är som en trekant. Förstod du hur jag menade :-)? Efter jag gjorde det så funkar det super att ha det.

Svar: Jag tror jag förstår vad du menar. Blev rekomenderad att göra så jag med, men har inte mage att klippa i ett så fint täcke =P Du har det tjocka täcket va? Det har jag med och det var ju den även Rocky fick hålla ner svansen i.
Sandra

2013-09-17 @ 20:02:04
Jenny

Tog imot mig också att göra det men varför ha ett täcke som hunden inte gillar när det kostar en slant. Ja det är det lite tjockare som tål regn :-)

Svar: Då är det den jag har till Rocky också. Får ta och göra det jag med då :)
Sandra

2013-09-17 @ 21:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback