För & Nackdelar med BARF

Rocky har varit väldigt kinkig i maten. Ibland har jag inte kunnat röra mig när han äter utan att han slutar att äta. Men det var då, det var då jag gav honom torrfoder. Och jag säger fortfarande det, aldrig mer! Aldrig någonsin mer att jag ger min hund torrfoder. Visst är det smidigt med att ha en torrfoderpåse men fy vad jag skäms över att ha gett min hund sånt skit. Det är sån skillnad på honom nu, både i utseende, hull och personlighet.
 
Idag får min hund fortfarande inte det bästa av det bästa, vi fuskar med färskfoder. Men jag tycker allt att det är helt ok ändå. Jag tillsätter kött till maten och annat gott om kvällarna som gottgott till honom. Och han äter som aldrig förr, han har inte matvägrat en enda gång sen jag började med Barf!
 
Men även detta med barf har sina nackdelar. Rocky är inte lika försiktig längre utan slukar det mesta helt. Han tuggar lite först men tröttnar sen och sväljer det helt om han anser att det går fortare. Det har gjort att jag ständigt går med en klump i magen. Speciellt när det bara är lite kvar på ett större köttstycke med ben. Ibland sväljer han så stort att han måste spy upp det, han låter konstigt och sen äter han upp det igen, med lite fler tuggor på den.
Men jag är rädd att han sväljer större ben, vassare och hårda ben som kan peta hål på hans inre. Idag är det en ständig kamp med att hitta stora köttben nog till den lilla lilla hund jag har. Men det är inte lätt. Jag kan alltid be honom om att släppa det han har i munnen, men om han anser att det kanske går att svälja så gör han det. Vilket har resulterat till att när jag ser att benet är litet så går jag ut ur rummet för att minska hans oro över att bli av med det. För kommer jag i närheten så sväljer han direkt. Bara de tillfällen då benet är litet nog, annars släpper han finfint.
Resultatet till hans glupskhet har blivit att matte alltid har sparris hemma. Alla gånger han får köttiga ben där han kan få i sig större ben får han alltid sparris som lindar in de vassa spetsarna om där är några. Det har lugnat mig lite.

Kommentarer
Sara

Nog är färskfoder bra alltid och barf med om man kan det. Men jag tycker inte du ska klanka ner på torrfoder som om allt är skit då det finns många bra torrfoder och många hundar fungerar bra på dem, inte alla men många. Och det är ju bra att du kom på att testa färskfodret till Rocky så han fick aptit. :)

2013-10-22 @ 19:24:34 | http://skrollis.blogg.se
Boel

Svar: Jajemän, Kelpie it is=) Fin blogg du har=)

Svar: Mycket vacker verkligen, en sån skulle man ha :) Tack :)
Sandra

2013-10-22 @ 19:47:18 | http://151kvadratkarlek.blodspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback