Promenaden inställd, det blev att leta ägare ist

Vi hade plockat på oss ytterkläderna och pannlampan på huvudet, till Rocky hade jag tagit fram dragselen och en petflaska med lite vatten. Klev ut genom ytterdörren och lagom när jag tände pannlampan några meter ut så noterade jag att det stod en hund på grannens uppfart. Jag ser att det var en medelstor hund med päls liknande husky. Husse som vi hade med oss gick före oss för att stoppa upp om den skulle ge sig på Rocky. När den kom närmare så såg vi att den hade pejl på sig. En sån som jägare har för att pejla in hunden vart den är under jakt. Men vi tyckte inte riktigt det var dags att jaga såhär dags på dygnet när det var bäckmörkt ute, så vi lyckades få den att stanna hos oss under tiden husse som är jägare ringde runt till andra jägare i trakten. Efter några samtal hit och dit så hittade vi ägaren och det visade sig att dom hade full koll på vart han var och hoppades att han skulle springa hem igen. Vi lät jämthunden springa vidare men det var lättare sagt än gjort, han ville mer är gärna följa med oss så vi gick hem och då ville han även följa med in. Misstänker att han var trött och törstig. 
Hör fortfarande att han går omkring här utanför så ringde grannen för att meddela. Då visade det sig att dom också ringt ägaren och fått reda på att det var en unghund under inlärning. Den hade tydligen hållt till uppe hos oss sen flera timmar tillbaka. Hoppas hoppas hoppas att den springer hem igen. 
När jag tänker på det så såg jag jägarna tidigare idag vid lunch vara ute och leta efter något. Jag undrar ja om det inte var denna unge herre dom letade efter. Håller tummarna att den springer hem igen oskadd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback