En dag med blandade känslor som slutar i Total lycka!

En dag av blandade känslor, och så slutade den så här! Jag är så imponerad och stolt över Rocky. Vilken träningslust och glädje han bjöd på!
Han har legat och sovit i en bil hela dagen medans jag körde Norrköping- Arlanda- Norrköping. Efter jobbet begav vi oss direkt mot brukshundklubben för att träna ihop med bästa värmlänningen Bibbi och hennes border Diesel.
Dagen började som jag sa inte så bra, dels lite problem med jobbet jag har. Men mestadels av saknad efter min sambo som tidigt i morse blev upphämtad av taxin och nu har flugit iväg till Saudi igen. Stor saknad och en enorm tomhet är vad jag känner just nu. Men efter kvällens underbara träning fick mig på bättre humör. Tack snälla Bibbi, du är bäst!
Vi har tränat agility, det blev en hel del hopp idag trots att jag inte ville det till en början av olika själ. Men hur kan man undgå att inte göra det när hela hunden lyser upp och visar en enorm lycka? Nä, det gick inte. Han tog allt helt perfekt och så ville jag testa på dom två svårigheterna vi har. Vippbrädan, platten och långhoppet. Platten har vi ju redan tränat på en gång för inte så länge sen. Han satte den perfekt och idag för första gången gick han igenom den utan att vi höll upp den. Oj så han fick ta i men han kom igenom alla gånger. Duktigt!
Vippbrädan är en svårighet därför att han inte gillar smällen som blir, men Bibbi duktig som hon är kom på en lösning och tillslut hade vi svårt att hänge med i hans tempo. Än så länge håller vi i brädan, en bra start helt enkelt för att inte gå för fort fram.
Långhoppet har jag haft allt för svårt med att få honom att förstå att man inte ska hoppa på dom. Jag har aldrig någonsin fått honom att inte hoppat på dom. Men med den okunskap jag har så fixade det till sig tillslut. Och nu kan jag glatt säga att han knappt rörde vid. Oj vilka hopp han gjorde!
Framåt framåt framåt går det på allt!
 
Efter agilityn kände jag för ett försök till personsök. Och det var rätt tänkt! Rocky var på bästa tänkbara humör för detta och jobbade på bra i skogen innan han snabbt hittade till mig. Mycket belöning.
På tal om belöning, jag tappade min godisficka i skogen när jag hade sprungit ut. Så vi gick och letade efter den. Vi har efter denna träning även konstaterat att Rocky går igång på godisfickan som är röd och vi lät honom leta efter den. Jag kom på idén om att testa om den sortens föremålsintresse fanns och bad Bibbi vända honom om medans jag gömde den i skogen. Vi släppte på Rocky och han hittade den finfint, såklart fanns där några få godisar i och det blev en bra belöning.
Till sist uppmärksammade jag att Rocky var pigg på den tomma godispåsen när vi gick tillbaka och testade att leka med den. Rocky var verkligen på hugget och sen hade vi dragkamp, starkaste någonsin dessutom! Kastade iväg den och han flög efter, lekte med den själv och så hade vi åter dragkamp. Wow! Lycklig matte tihi
Fångade även detta på film såklart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback