Eliott Hälsar

Ja Eliott kommer hit lite då och då. Nu har han varit här sen i söndags.
Jag slutar då aldrig att förvånas över honom! Han är helt makalös. Jag som trode att allt jag lärt honom skulle försvinna när han kom hem till husse igen. Jo visst blev det så men icke här hemma hos mig! Så fort jag kommer in i bilden så lugnar han ner sig och lyder mig perfekt
 
Under lördagen när sambon och jag tillbringade dagen på Elmia Bilsport i Jönköping så fick bästa Maria rasta honom. Efter ett samtal med henne blev hennes första ord ``Eliott är ju helt underbar!!´´ Och förklarade att hon trott tt han skulle dra och vara besvärlig med henne. Han hade gått bredvid henne och sagt ett knyst.
 
Jag tror även att han börjat släppa det mesta av stressen här hemma och börjat njuta. Han rusar inte runt som en idiot när han ska någonstans utan han skrittar lugnt.
 
Jag har tittat mycket på hur han har betätt sig och rört sig och kommit fram till att han är en mycket missförstådd hund. Han är osäker och rädd, och framförallt så klarar han inte av när något händer och går upp i stress. Han är inte miljötränad eller socialiserad för fem öre.
Det har blivit mycket kli under hakan. Eliott är en hund som gärna trycker ner huudet lågt eller slänger sig på rygg när man ska ta i honom. Ren och skär osäkerhet! Idag har vi kommit långt på den biten och han slänger sig inte alls lika mycket på rygg. Huvudet kan hänga ibland, men som sakt, mycket kli under hakan blir det. Förut kunde man inte koppla honom utan att han slängde sig på rygg och verkligen tryckte ner huvudet så man inte kom åt.
 
Det som jag smälter mest för, det är att hundarna som tidigare har varit ovänner. Dom har inte alls gillat varandra tidigare. Dom har börjat visa tillit till varandra. Härom kvällen så hade jag båda hundarna i soffan, båda lägger sig ner och lägger sig med ryggarna emot varandra och avger suckar. Ni som inte förstår vad det menas med så handlar det helt om att hundarna litar på varandra och njuter av närvaron.
 
Dom senaste dagarna har jag varit sjuk, jag har varit hemma och hundarna har inte alls gått någon promenad. Något jag har varit noga med är att aktivera huvudet på dom  båda och trots dålig aktivering är dom båda lugna och behagliga. Underbara hundar!
 
En annan sak han har lårt sig är att fråga innan han hoppar upp i soffan. Något som gör att mattehjärtat smälter varje gång. Han lägger huvudet på soffan eller på mina ben och tittar på mig medans han väntar.
 
 Maria, Rickard & jag har bstämt oss för att försöka igen. Vi har samlat krafter och ger oss på att låta honom följa med till dom om dagarna då jag jobbar. Eliott är så pass mycket trevligare i sitt sätt nu och tillsammans med att jag byter schema och slutar tidigare så kommer jag ha mer tid med hundarna innan solen går ner. Så Eliott kommer förhoppningsvis stanna här ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback